Suzhou Leyang Technology Co.,Ltd.

Hoe de helderheid van spuitgegoten producten uit het proces en de mal te vergroten?

Tijd vrijgeven: 2020-08-20 09:38:57  Hits: 20
  1. Spuitgietmatrijs


1. Als de vormholte slecht wordt verwerkt, zoals littekens, microgaatjes, slijtage, ruwheid, enz., Zal dit onvermijdelijk reflecteren op de plastic onderdelen en de plastic onderdelen slecht glanzend maken. Hiervoor moet de mal zorgvuldig worden verwerkt om het holte-oppervlak meer te maken. Kleine ruwheid, verchromen kan indien nodig worden gepolijst.


2. Als er olievlekken, watervlekken op het oppervlak van de holte of te veel lossingsmiddel zijn, wordt het oppervlak van de plastic onderdelen donker en dof. Hiervoor dienen de olievlekken en watervlekken op tijd te worden verwijderd en dient het lossingsmiddel in een beperkte hoeveelheid te worden gebruikt.


3. Indien de ontkistingshoek van het kunststof onderdeel te klein is, zal het moeilijk zijn om uit de vorm te halen, of is de uitgeoefende kracht tijdens het ontvormen te groot, zodat het oppervlak van het kunststof onderdeel de beste glans heeft. Hiervoor moet de ontvormhoek worden vergroot.


4. Als de uitlaat van de mal slecht is, blijft er te veel gas in de mal, wat ook een slechte glans veroorzaakt. Controleer en corrigeer hiervoor het uitlaatsysteem van de mal.


5. Als het dwarsdoorsnedegebied van de poort of geleider te klein is of plotseling verandert, zal de afschuifkracht te groot zijn wanneer de smelt erin stroomt en zal deze in turbulente dynamiek stromen, wat resulteert in een slechte glans. Hiervoor moeten het hek en de geleider op de juiste manier worden vergroot. Doorsnedegebied.


Twee, spuitgietproces


1. Als de injectiesnelheid te laag is, is het oppervlak van het plastic onderdeel niet dicht en is de glans slecht. Hiervoor kan de injectiesnelheid op geschikte wijze worden verhoogd.


2. Bij dikwandige kunststof onderdelen, indien de koeling onvoldoende is, zal het oppervlak behaard zijn en zal de glans donker zijn. Hiervoor moet het koelsysteem worden verbeterd.


3. Als de houddruk onvoldoende is en de houdtijd te kort, is de dichtheid van de kunststof onderdelen onvoldoende en is de glans slecht. Hiervoor moeten de houddruk en de houdtijd worden verhoogd.


5. Als de smelttemperatuur te laag is, zal de vloeibaarheid slecht zijn en is het gemakkelijk om een ​​slechte glans te veroorzaken. Hiervoor moet de smelttemperatuur op geschikte wijze worden verhoogd.


6. Bij kunststof onderdelen gemaakt van kristallijn hars, zoals PE, PP, POM, enz., Zal ongelijkmatige koeling een slechte glans veroorzaken. Hiervoor moet het koelsysteem worden verbeterd om het gelijkmatig te koelen.


7. Als de injectiesnelheid te hoog is en het doorsnedegebied van de poort te klein is, zal het schenkproduct donker en matig van glans zijn. Hiervoor kan de injectiesnelheid op geschikte wijze worden verlaagd en kan het dwarsdoorsnedegebied van de poort worden vergroot.

2.jpg

voorgaand: Wat zijn de plastic malmaterialen?

volgende: Waarom hebben plastic producten b...